776 434 488

Otevírací doba
Šumperk
Pondělí
zavřeno
Úterý
zavřeno
Středa
zavřeno
Čtvrtek
zavřeno
Pátek
zavřeno
Sobota
zavřeno
Neděle
zavřeno

Wild Bubble tea bez chemických barviv!

Rádi bychom Vás upozornili, že naše Bubble tea dovážíme od jiného výrobce než firma, která byla v pořadu A DOST, která také podávala nepravdivé informace, přibarvovala Bubble tea a klamala své zákazníky nepravdivou reklamou.

Na našich provozovnách najdete označení všech sirupů, kuliček a želé bez chemických barviv. Vše je označeno znakem srdce. Další příchutě přibudou postupně.

💏Abychom měli Vaši plnou důvěru, zpracováváme pro Vás i kompletní složení našich sirupů, kuliček a želé.

 

CITACE NAŠEHO DODAVATELE:

Dobrý den,
Mnozí z Vás viděli na internetové televizi STREAM pořad ADOST s tématem bubble tea.
Pan Tuna a jeho tým odborníků odebrali hotové nápoje nebo suroviny pro výrobu nápojů bubble tea a dali je otestovat do nezávislé laboratoře.
Důvodem, proč byly tyto látky zkoumány, bylo tvrzení firmy BUBBLEOLOGY,
že nápoje bubble tea jsou přírodní, bez cukru, bez chemických barviv.
Tvrzení firmy bubbleology je samozřejmě LEŽ.
Toto tvrzení je bohužel, ale jediná pravda, kterou pan Tůma ve svých 3 reportážích uvedl!
Díky této reportáží, vznikla mezi rodiči dětí panika! Mnozí lidé si myslí, že
bubble tea je chemický nápoj plný umělých barviv a chemických látek.
Protože pan Tuna mi nedal možnost se vyjádřit k této tématice, činím tak tady.

Nápoj bubble tea je vyroben z jasmínového zeleného čaje. Nápoj obsahuje u naší firmy 0,2 dcl čaje. Tento čaj je sklizen na Taiwanu, v zemi, která je na nejvyšších příčkách produkce nejkvalitnějších čajů na světě. Na Taiwanu, kde platí nejpřísnější pravidla pro pěstování tohoto čaje. Tento čaj je bez všech škodlivých látek!!
Další ingrediencí tohoto nápoje je sirup. Příkladem je náš sirup HROZNY, obsahující 43% hroznové složky, 34% cukru, 21% fruktózy. Jedná se tedy o velmi kvalitní sirup. Důvodem, proč se do sirupů přidává cukr, je samozřejmě i fakt, že jasmínový čaj je v čistém stavu velmi hořký. I přes zdánlivě velké množství cukru a fruktózy je v jednom nápoji 2x méně cukru než třeba v kolových nápojích.
Praskací kuličky – výrobek z vody 57%, fruktózy 38%, mořské řasy …..
Výrobek je pro svoji technologickou náročnost výroby velmi drahý a uchovávaný ve sladkém nálevu. Porce kuliček se nabírá speciálními naběračkami, děrovanými, aby sladký nálev nebyl do bubble tea přidán!
Tato skutečnost tedy znamená, že velké množství cukru se vylije spolu s nálevem! Do našich praskacích kuliček se dnes přidává například houba CONJAC – tzv. superpotravina.
Kokosové želé – výrobek z kousků kokosu, cukru a fruktozy….
Každý jasmínový čaj obsahuje Kofein. Množství kofeinu je však v 1 bubble zanedbatelné.
 
UMĚLÁ BARVIVA – DOVOLÍM SI CITOVAT ODBORNÝ NÁZOR
V nekriticky pojatých článcích o éčkách se dočtete o potravinách zamořených chemií.   A dokonce i o rakovinotvorných látkách, které si nic zlého netušíce posíláme do těla. Ale to není všechno. Nepřímo se v nich naznačuje, že tyto nebezpečné šílenosti schválili zločinci v bílých pláštích ze Státního zdravotního ústavu a z dalších zodpovědných institucí. Samozřejmě na nátlak mocné potravinářské lobby. Skutečnost je méně dramatická a méně nebezpečná. 
„Potravinářská aditiva prodlužují například trvanlivost potravin,“ říká ing. Daniela Winklerová, která je má ve Státním zdravotním ústavu v Praze na starosti. „Někdy ovlivňují jejich energetickou hodnotu, ale třeba také chuť, případně vzhled. Označují se kódem, který se skládá z písmene E a trojmístného čísla, odtud název éčka. Jejich schvalování podléhá velmi přísným toxikologickým zkouškám.“


Proto ani takzvaná chemická éčka nepředstavují nebezpečí vážně ohrožující naše zdraví. Když se podíváte do diskusí na internetu, kde se probírají problémy způsobené aditivy v potravinách, nejčastěji narazíte na dráždivé reakce alergického charakteru, často u dětí: zarudlá kůže, pupínky, ekzémy. Vzácné bývají bolesti hlavy nebo nevolnost, prý v souvislosti s glutamátem sodným. Odborníci upozorňují, že pokud se objeví, tak jen u skutečně výjimečně citlivých lidí.
Éčka tyto potíže nevyvolávají proto, že by byla jedovatá. Vyvolávají je, poněvadž v populaci stoupá procento lidí reagujících přecitlivěle nebo alergicky. U éček jsou nesnášenlivé reakce relativně nízké. Přesto se podle odhadu odborníků objevují u 5 až 10 procent populace, včetně dětí.


Nesnášenlivost, respektive alergickou reakci, a mnohem dramatičtější než éčka, dokážou vyvolat například arašídy nebo jiné oříšky, ale také mléko, sója a další potraviny, které nikdo neoznačuje za jedy ani za chemii. Ale ani se je nesnaží zakázat. Prostě se to bere tak, že si na ně alergici musí dávat pozor a vyhýbat se jim. 
Tvrzení, že některá aditiva jsou rakovinotvorná, je nutné brát s velkou rezervou. Ze strany odpůrců éček nejsou téměř nikdy doložená seriózními argumenty nebo vědeckými studiemi. Obsahují víc emocí než faktů.
Seznam éček najdete na www.szu.cz. Do hledače zadáte heslo – aditiva v potravinách. Pak kliknete na NRL pro aditiva v potravinách a v rubrice – Informace a dokumenty – na E kódy. Můžete si zkopírovat jakékoliv z nich a podívat se, jestli někde nenajdete vědeckou práci, která by dokládala jejich škodlivost. Lze se podívat i do mezinárodního archívu knihovny ve Washingtonu: www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez, kde jsou všechny seriózní klinické studie.
Kdyby taková práce existovala, Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), stejně jako Ministerstvo zdravotnictví ČR, by onu látku okamžitě zakázaly. Že je schopný to udělat při pouhém podezření, ukázal před pěti lety. Je však nutné zdůraznit, že k takovým věcem dochází díky přísným předpisům velice výjimečně.


Někdo namítne: „Když jsou éčka neškodná, proč tedy někteří výrobci uvádějí na obalu svého výrobku, že jimi použité aditivum může, například u dětí, zhoršit soustředění a vyvolat hyperaktivitu?“ Dotyčné látky (například azobarviva) jsou ale z uvedených vlastností jen podezřelé. Jasné vědecké důkazy o takovém vlivu neexistují.
Evropská komise se přesto rozhodla, a to na základě odborných diskusí, že na výrobku bude varování, pokud producent použil některé z podezřelých aditiv. „V takovém případě se vychází z tzv. principu předběžné opatrnosti,“ říká ing. Winklerová. „Komise ho uplatnila tím spíš, že jde o děti.“
Odpůrci éček někdy argumentují další věcí: bezpečnost aditiv se ve studii ověřuje na zvířatech jen pro určitou denní dávku, ale lidé jich snadno mohou sníst víc. Testy neprověřují tento souhrnný dopad a negativní efekty celoživotního užívání.


Není to tak. Vědci se pomocí pokusů na zvířatech snaží zjistit, jaké množství aditiva u nich nevyvolává žádné zdravotní problémy!!!!!, a to i při dlouhodobém užívání. Člověku doporučí jen setinu!!!! nebo tisícinu!!!! tohoto množství jako akceptovatelnou denní dávku (ADI). „Ta představuje množství látky v miligramech na kilogram tělesné hmotnosti, které můžeme v potravinách konzumovat bez jakéhokoli zdravotního rizika denně a po celý život,“ uvádí Daniela Winklerová.
Podle našeho názoru tedy umělá barviva v množstvích použitých v našem bubble tea vyrobeném z našich surovin jsou bezpečná pro pití tohoto nápoje každý den.


Co napsat tedy závěrem?
Nápoj je prodáván na Taiwanu více jak 30 let a také po celém světě.
Milují ho tisíce lidí a podle mého názoru PRÁVEM.

 

Zobrazit všechny novinky

Newsletter

Nechte si zasílat novinky o Wild Bubble tea, kde se vždy dozvíte jako první naše připravované akce a novinky.
Můžete se kdykoliv odhlásit.

          O nás                    Wild Bubble Tea                    O přípravě Bubble tea                    Novinky                    Kontakt                    Podnikání s Wild Bubble Tea          

Created by Netsimple Conspiracy s.r.o. (200)

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.

V pořádku